EK dressuur Friese paard

Oudehorne, 25 juli 2018

Beste ruiter,

Op 13 en 14 oktober 2018 wordt het Europees kampioenschap Fries dressuurpaard georganiseerd bij Stoeterij Bommelsteyn te Haskerhorne. Naast de Subtop worden ook wedstrijden uitgeschreven voor 4- t/m 7-jarige dressuurpaarden. Er is voor een bepaalde opzet gekozen zodat de deelnemers in de toekomst voorbereid zijn voor een eventuele afvaardiging naar het Wereldkampioenschap Jonge dressuurpaarden van de FEI/WBFSH: World Breeding Dressage Championships for Young Horses.

De deelname aan het Europees Kampioenschap Fries dressuurpaard is open voor de paarden die geselecteerd zijn voor het Alrako kampioenschap basis sport 2018 (B t/m ZZ-Licht) in Ermelo, de paarden die in 2017 en 2018 in de finale deelnamen aan de KFPS sportcompetitie en de paarden die geselecteerd zijn of zijn geweest voor de halve finale van de PAVO-Fryso bokaal dressuur[1]. Je paard dient daarnaast een KFPS-stamboek papier te hebben.

Voor meer gedetailleerde informatie zie de bijlage met het reglement[2].

Jouw paard heeft zich middels bovenstaande criteria geselecteerd voor deelname aan dit kampioenschap.

Wij zouden het fijn vinden wanneer jij je paard deel wilt laten nemen aan de uitgeschreven rubrieken jonge dressuurpaarden. Een ruiterwissel is toegestaan, het paard selecteert zich namelijk voor het kampioenschap. Het betreft een kampioenschap wat wordt verreden voor de volgende klassen: 4-jarigen; 5-jarigen; 6-jarigen; 7-jarigen.
Het prijzengeld betreft in euro’s voor alle klassen: €200; €150; €100; €50; €25 als volgprijzen. Ook zijn mooie ereprijzen te winnen.

Voor de fokkers van de kampioenspaarden zal er een fokkersbokaal worden uitgereikt. Het is dan ook van belang dat je ons een kopie van het KFPS-stamboek papier van je paard toestuurt, zodat wij weten wie de fokker van je paard is.

Op zaterdag worden de voorrondes verreden en op zondag de finale. De te verrijden proeven vind je op de website: www.platformfriesdressuurpaard.nl.

Zou je ons willen laten weten of je paard deelneemt en wie het paard gaat rijden?

We ontvangen bij deelname graag de naam van het paard, de naam van de ruiter, de klasse waarin je gaat deelnemen en een kopie van het KFPS-stamboek papier.

  1. Je dient je tevens officieel op te geven via de KNHS-site.

Wil je overnachten of zoek je een overnachtinsgsplaats voor je paard, laat ons dit dan weten. We hebben een lijst van leuke Bed & Breakfast locaties, hotels etc. Tevens hebben wij een lijst van goede locaties voor je paard. Wanneer je vragen hebt of ideeën neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie zal in de komende weken te vinden zijn op de website: www.platformfriesdressuurpaard.nl.

Je kunt ook mailen naar: info@platformfriesdressuurpaard.nl 

NB. Indien je niet de eigenaar bent van het paard zou je dan deze brief ook aan de eigenaar willen doorzenden en ons in de cc meenemen? Of ons berichten wie de eigenaar van je paard is?

Namens het bestuur van het K&PP

Sjoerd Veenstra , voorzitter                     06-51805825
Ans van Solkema , secretaris                    06-43244530
Luciel van der Kooi, penningmeester
Esther Liano, bestuurslid

1 Waarbij zij die voor 2018 geselecteerd zijn wel de halve finale moeten rijden. Bij overmacht kan het bestuur van het K&PP besluiten je alsnog deel te laten nemen.

 2 Voor deelnemers uit het buitenland of voor ruiters die door toepassing van het reglement voor het kampioenschap basissport Kootwijk 2018 door de leeftijd van hun paard zijn uitgesloten voor deelname. Zie hiervoor het reglement voor meer details. 

 

 

 

Locatie: Stoeterij Bommelsteyn in Haskerhorne

Ga terug