Navigeer naar:

Volg ons op

De BSFP Trofee bestaat uit een reeks dressuurwedstrijden voor Friese paarden, die gedurende de winterperiode georganiseerd wordt. Combinaties van alle niveaus kunnen deelnemen: van een proef zonder galop tot zelfs Grand Prix niveau. Er is ook de kans om een kür op muziek te rijden. ​


Voor wie?

Ruiters en amazones met een fries paard.

Heb je een fries paard en ken je de afstamming niet, dan mag je deelnemen maar vragen we je om een afstammingsonderzoek op te starten via KFPS. (Stamboek van Nederland) Arabofriezen of paarden met deels fries bloed mogen deelnemen aan de wedstrijden, maar kunnen niet opgenomen worden in het klassement voor de finale.


Waar?

Sinds jaar en dag kunnen we terecht in de mooie locatie van manege De Rietbeemden in Geel, Antwerpen. Sedert enkele jaren proberen we jaarlijks andere locaties te vinden zoals Malle, Peer en Leopoldsburg. We zijn altijd opzoek naar nieuwe toffe locaties over volledig vlaanderen! Heb je in jouw buurt een fijne manege waar we terecht kunnen, dan mag je ons dat zeker en vast laten weten.


​Hoe werkt het?

Tussen september en april worden er dit jaar 7 wedstrijden georganiseerd. Op de laatste selectiedag rijden de 5 beste in hun niveau in de namiddag de finale proeven. Tijdens de middag kan je die dag inschrijven voor een lekkere BBQ. Om geselecteerd te worden voor de finale dien je aan minimum 4 wedstrijden te hebben deelgenomen. Gemiddelden worden berekend en in je bij de 5 beste  hoort kan je je plaatsen voor de finale. Ben je op meer dan 4 wedstrijden aanwezig dan valt je minste resultaat weg, zo word dus een gemiddelde berekend over een minimum van 4 en maximum 6 proeven. Tijdens de prijsuitreiking van de finale zijn er tal van mooie prijzen te winnen.


Wanneer?

Deze info vind je terug in onze Agenda.


Proeven:

Je kan je inschrijven voor 2 proeven per niveau. Een inloopproef (opwarmproef) en een tellende proef. Vanaf Niveau 3 zijn er geen inloopproeven meer voorzien.

Er kan ook Kür op muziek gereden worden op ELK niveau volgens de opgelegde regels van VLP daar dient u op voorhand ons te melden en zelf instaan voor de geluidsinstallatie (als deze niet aanwezig is op de wedstrijdlocatie).

Voor de proeven zonder galop deze kan u opvragen bij iemand van Jong BSFP voor de juiste proef want deze kan jaarlijks wisselen.


  • Proef zonder galop (beide proeven op aanvraag)
  • Niveau 0: N0.2 en N0.3
  • Niveau 1: N1.1 en N1.3
  • Niveau 2: N2.1 en N2.2
  • Niveau 3: N3.3
  • Niveau 4: N4.3
  • Prix St Georges
  • Intermediaire
  • Grand Prix
  • Kür op muziek kan op elk niveau

De proeven kan je vinden op: PAARDENSPORT VLAANDEREN


Inschrijven

Inschrijven gebeurt via het gekende E-mail adres van Jongbsfp: bart.smet@bsfp-sbcf.be graag daarbij telkens de naam van de Ruiter, naam van het Paard en de te rijden proeven. Indien je de Kür op muziek wil rijden dit graag duidelijk vermelden.

Vanaf heden is het verplicht om de proef op voorhand te betalen.

Je voert je betaling ten laatste uit de maandag voor de wedstrijd uit. Zodat wij deze tijdig kunnen ontvangen. Per te rijden proef vragen we 12€.

Rekeningnummer: BE28 3632 0678 2620

Graag bij betaling naam ruiter vermelden!


Enkele belangrijke opmerkingen:

Je moet geen startkaart/competitieve licentie hebben.

Je niveau mag je zelf bepalen, je mag echter niet op een lager niveau starten dan dat je op officiële wedstrijden doet. Je rijdt dus hetzelfde niveau of hoger. Was je vorig jaar kampioen dan wordt je verwacht om over te gaan naar het volgende niveau. Vanaf niveau 2 is dit vrijblijvend.

Qua veiligheid en toegelaten materiaal hanteren we dezelfde regels als VLP. JongBSFP en BSFP zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.